U bent hier: Advies & Service>Tips>Behangtips

Behangtips

Gaat u behangen, lees dan eerst de volgende tips.

 • behang verwijderen

  Oud behang verwijderen

  Ben je van plan te behangen over oud behang? Dan adviseren wij je eerst het oude behang te verwijderen. Dit gaat beter met een behangafsteker, behangvreter en behangperforator.

  Het is het beste als de ondergrond vlak, schoon en niet te veel zuigt. Dit is eenvoudig te testen als je wat water op de ondergrond spuit. Als het water direct wegtrekt, zuigt de ondergrond te sterk. Dan kan je het beste voorlijmen. Repareer eerst gaatjes en loszittende stukken muur voordat je begint.  

 • Zorg dat je voldoende behang hebt - juiste hoeveelheid berekenen

  Bereken eerst de hoeveelheid behang die je nodig hebt. Niets is onhandiger dan dat je tijdens het behangen te kort komt. Op elke behang staat of er een patroon/rapport is. De meeste behangsoorten zijn 10,05 cm lang en 53 cm. breed. Standaard wordt aangenomen dat er 3 banen gaan uit een behangrol met patroon. 

  Hoe bereken je de juiste hoeveelheid? Om uit te rekenen hoeveel banen er uit 1 rol kunnen, moet je de lengte van de baan uitrekenen. Als er sprake is van een patroon moet je de patroonhoogte optellen bij de hoogte vd wand, dus 2.70 meter  plus 0.25 cm = 2.95 meter.

  De lengte vd rol is in dit voorbeeld 10 mtr lang. Er kunnen dus 1000 / 295 = 3,38 banen uit 1 rol gehaald worden. Dit aantal rond je naar beneden af tot 3 banen per rol.

  Hoeveel behang je nodig hebt, is afhankelijk van de breedte en de hoogte van : 

  de wand

  ramen en deuren  

  de breedte en lengte van de behangrol,

  de lengte van een patroon in het behang

  Weet je het niet zeker, laat het dan narekenen bij de Verf & Wand specialist. Zij kunnen precies vertellen hoeveel behang je nodig hebt. 

   

   

 • Voorham Verf & Wand
 • Openingstijden

  Opmerkingen:

  Ook na sluitingstijd kunt u via de website bestellen.      Staat uw product er niet tussen?

  In de winkel hebben we een ruimer assortiment dan op de website. Dus laat dan gewoon een bericht achter op kassa@voorhamverf.nl en we nemen zsm contact met u op.

 • Voorham Verf & Wand

  Johan de Wittstraat 88
  2242 LC Wassenaar
  Telefoon (070) 511 32 81
  Fax (070) 517 88 93
  E-mail info@voorhamverf.nl

BACK TO TOP